Este un îngrașământ mineral lichid pe bază de nitrat de calciucareintensifică fazele vegetative, determină creşterea producţiei şi a fructelor, prevenind apariția uscăciunii fiziologice și putregaiului fiziologic.
COMPOZIŢIE
Azot total (N) 8,1% g/g Azot nitric 7,2% g/g
Azot amoniacal 0,9% g/g
Oxid de calciu (CaO) 12% g/g solubil în apă
APLICARE
Fertigare În câmp deschis: 15-35 L/ Ha
În mediu protejat: 30-45 L/ Ha Efectuați 2-3 tratamente.
Se recomandă în special în următoarele culturi și situații:
- pepene galben când fructul are dimensiunea unei nuci, împotriva uscăciunii fiziologice a frunzelor;
- pepene verde pentru o mărire mai bună și mai timpurie, când fructul a atins dimensiunea de 10 cm;
- dovlecei pentru a susține capacitatea productivă la plantele supuse la stresul productiv;
- vinete și ardei împotriva uscării vasculare și a diferitelor forme de pătare când fructele au dimensiune de 10 cm;
- tomatele, împotriva putregaiului apical, se efectuează 3 până la 5 tratamente. Foliar Culturi pomicole și fructifere, culturi horticole, flori și plante ornamentale : 150- 250 ml / 100 L apă:
Efectuați 4-5 tratamente, începând de la înflorire și repetând intervențiile la fiecare 15- 20 de zile.
OBSERVAȚII
Pe solurile argiloase se aplică dozele minime. Nu amestecați cu produse care conțin fosfor sau sulf.