PACHET COMBATERE DROSOPHILA SUZUKI

ECONEX
65,00 Lei
La comanda

Durata de livrare: 2-3 ZILE IN LIMITA STOCULUI DISPONIBIL

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: ECNXSUZ Ai nevoie de ajutor? 0736286969
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
CAPCANĂ FEROMONALĂ DROSOPHILA SUZUKII

DESCRIERE

Pachetul este compus din capcana adezivă concepută pentru a fi utilizată împreună cu atractantul feromonal din specia  Drosophila suzukii (musculița orientală a fructelor).
·Capcana RED CHROMATIC 40 X 25 cm este o placă adezivă cromatică formată dintr-o foaie de polietilenă roșie rezistentă la lumină, acoperită pe ambele fețe cu un adeziv de contact, fără solvenți, și protejată de benzi de hârtie siliconată, pentru a reține insectele. Are patru găuri în colțuri, pentru a facilita instalarea acesteia. Capcana este prezentată desfăcută, cu dimensiuni de 40 x 25 cm. Odată pliată, are o formă de prismă, măsurând 12 x 23 x 13 cm.
· Atractantul lichid pentru captarea dăunătorilor este o substanță activă îmbuteliată al cărei efect are o durată de 60 de zile în condiții normale de câmp. Lichidul este turnat în sticla de plastic specială BOTTLE TRAP DS, o capcană de unică folosință sub formă de sticlă închisă cu o capacitate de 1 litru, din PET, cu 4 găuri transversale cu inserții din polipropilenă roșie cu formă tronconică, care facilitează intrarea insectelor țintă, atât prin atracția cromotropă, cât și prin forma pâlniei, prevenind în plus ieșirea lor. Capcana include un suport de agățare.

CONFIGURARE ȘI ACTIVARE

Pliați capcana de-a lungul liniilor punctate, fără a introduce fila superioară; scoateți hârtia siliconată care acoperă adezivul și agățați difuzorul de una dintre găurile de pe capcană (de partea nemetalică) în centrul foii adezive, unde va rămâne fixat din cauza lipiciului, folosind suportul de agățare furnizat (prevăzut cu patru orificii). Nu puneți partea metalică în contact cu adezivul. Introduceți clapeta superioară în canelură pentru a fixa forma capcanei și așezați suportul.
Umpleți sticla de atractant cu apă până la nivelul indicat pe etichetă.
Sticla acumulează presiune în interiorul acesteia, care poate fi eliberată atunci când este umplută cu apă provocând o ușoară efervescență. Scoateți capacul roșu al sticlei BOTTLE TRAP DS și turnați conținutul (după diluarea acestuia cu apă) în capcană. Apoi, închideți din nou capacul sticlei și agățați capcana de o ramură de pe partea însorită a copacului sau de un suport specific la o înălțime de 1,5 până la 2 m.
Capcana se remarcă prin simplitatea sa de utilizare și va fi funcțională până când difuzorul atractant se termină sau suprafața adezivă a fost saturată cu insecte.


DETECTARE ȘI MONITORIZARE

Pentru a stabili nivelul de control necesar este necesară  cunoașterea dimensiunii culturilor. Sunt necesare mai multe capcane în culturile mici și neregulate decât în ​​parcelele uniforme cu o suprafață mai mare. Un alt factor important este distanța parcelelor de cele în care este prezent dăunătorul Drosophila suzukii. În aceste cazuri, limitele parcelelor ar trebui consolidate, mărind numărul de capcane la hectar la 3-5 bucăți. Plasați între 50 și 100 de capcane la hectar așezate la înălțimea culturii.Pe marginile parcelelor, va fi necesar să amplasați o barieră de capcane separate la 10-15 metri una de cealaltă.


ÎNTREȚINEREA CAPCANEI

 Verificați periodic capcana pentru a evalua starea atractantului. În cazul în care observați semne de deteriorare sau miros de putrefacție, îndepărtați-o, spălați sticla cu apă și săpun, uscați-o și umpleți-o cu noul lichid atractant și instalați din nou capcana.
Capcanele trebuie să fie active cu cel puțin două săptămâni înainte de perioada de zbor a insectei și la două săptămâni după sfârșitul acesteia.


SETUL CONȚINE
1 capcană plastic roșu
1 placă adezivă roșie
1 sticlă plastic specială
1 atractant lichid (190 ml)


 
Vezi mai mult
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!